Kik vagyunk?

A Medimpex Zrt. mai kereskedelmi tevékenysége az élelmiszeripar és a gyógyszeripar alapanyagokkal való ellátására fókuszál. Partnerünknek tudhatjuk az említett iparágak meghatározó szereplőit, de a kis és közepes vállalkozások is részei a partnerhálózatunknak, akik fejlődése kiemelten fontos számunkra.

Tevékenységünk alapját a stabil pénzügyi hátterünk képezi, így önálló raktárbázissal és jelentős alapanyag készlettel állunk partnereink rendelkezésére. Termékeink beszállítása jellemzően direkt gyári beszállítói kapcsolatokon alapulnak, a világ minden táján rendelkezünk partnerekkel.

Versenyképességünket jelentős mértékben köszönhetjük az iparágban eltöltött több mint 70 éves szakmai múltnak, kapcsolatrendszernek és a szakmailag képzett, jól felkészült sourcing csapatunknak, mely folyamatosan kutatja az új beszerzési lehetőségeket, tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy a lehető legjobb ár-érték arányt tudjuk nyújtani partnereink számára.

Az alapanyag beszállításokon túl igyekszünk minden szükséges szakmai információval is támogatni a velünk partneri viszonyban lévő vállalatokat annak érdekében, hogy a termelésük biztonsága állandó legyen, illetve a jövőre vonatkozó fejlesztéseikhez pedig tudjuk biztosítani a kívánt termékeket.

Rendelkezünk saját gyártatású illetve kizárólagos forgalmazásban lévő termékekkel is, melyeket mind a hazai, mind az export piacainkon sikeresen forgalmazunk.

 

Történetünk

A Medimpex kereskedőház 1949-ben alakult meg, akkor a magyar gyógyszer exportjára és importjára szakosodott állami vállalatként. A 80-as évekig önálló gyógyszer-külkereskedelmi vállalatként működött.

1982 végén a gyógyszeripar alapanyag-ellátó és – készletező vállalatának bevonásával a hat legnagyobb magyar gyógyszergyár – Alkaloida, Biogal, Chinoin, Egis, Reanal, Richter Gedeon –, valamint a Pharmatrade Külkereskedelmi Vállalat közös vállalatává alakult át.

Az átalakulással egyidejűleg a változó gazdasági körülményekhez igazodva a Medimpex a 90-es évek elején előbb kft. formában, majd 1991 végétől részvénytársaságként kamatoztatta itthon és világszerte kiépült piachálózatában, külföldi leányvállalataiban és irodáiban dolgozó, komoly szaktudással rendelkező munkatársai képességeit.

Az 1996. évtől kezdődően a Medimpex ismét több jelentős szervezeti átalakuláson ment át, az anyacég három belföldi leányvállalatot hozott létre, és a külföldön működtetett vállalatok és irodák a korábbi tulajdonosok közvetlen kezelésébe kerültek. Az anyavállalat – a Medimpex Kereskedelmi Zrt. – az Egis Zrt. tulajdonába került. A szerkezetátalakítással egyszerűsödött a tulajdonosi szerkezet és az egyes üzletágak működése hatékonyabbá vált.

A társaságot azóta is folyamatosan stabil és eredményes gazdálkodás jellemzi.

Ezekben az években kezdődött meg a szélesebb értelemben vett egészségügyi termékek – például orvosi műszerek, gyógyászati segédeszközök, gyógykozmetikumok, vitaminkészítmények – kereskedelme. A korszerű tárolási lehetőséget nyújtó raktárbázis tovább erősítette a széles körű szerződéses partnerkapcsolatokat.

A Medimpex Kereskedelmi Zrt. mai sikeres üzleti tevékenységének alapját az export-import tevékenység és az ezzel szorosan összefüggő szolgáltatások jelentik.