Élelmiszeripar

A legtöbbünk használt már citromsavat a saját háztartásában, hiszen kiválóan alkalmas például vízkőoldásra a háztartási készülékek esetében. Arról […]

Most azt gondolja, hogy fogalmam sincs. De hintőporral már ön is találkozott, melyet leggyakrabban talkumból, vagy más néven […]

Minden nap eszik friss zöldséget és gyümölcsöt, általában kerüli a vörös húsokat és a cukrot, gyakran főz otthon? […]

A mesterséges élelmiszer színezékek termékeink és ezáltal életünk részei már nagyon hosszú idő óta. Ahhoz azonban, hogy a […]

A színeknek igen erős vásárlásösztönző hatása lehet, így a polcon sorakozó üdítők vagy szörpök közül gyakran nyúlunk azokhoz, […]

A kálcium klorid egy igazán sokoldalú alapanyag, ezért széleskörű felhasználási területtel rendelkezik. Előfordulhat, hogy egy jeges téli napon […]

Az egészségtudatos fogyasztók manapság már nem hagyományos kristálycukrot vásárolnak, hanem természetes cukorpótlókkal, xilittel vagy eritrittel édesítik ételeiket, italaikat, […]

Hirtelen nem is tudja, honnan ismerős a pektin? Segíthetünk? Gondoljon csak az élelmiszerek összetételének felsorolására a csomagolóanyagokon! Bizony, […]

A glicerin egy természetes cukoralkohol, melyet növényi olajokból, petróleumból és állati eredetű zsírokból vonnak ki. Átlátszó, színtelen és […]

Körülbelül egy évvel ezelőtt több összefoglalás látott napvilágot tudományos hivatkozásokkal az almasavról. Ezek rávilágítanak arra, hogy ez a […]

Friss Adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.