Bemutatkozik a BETADINE® termékcsalád

Betadine alkalmazása

Van egy készítmény, ami már egész kicsi gyermekkorától kíséri. Egy barna folyadék, amivel a szülő kezelte a térdét és a könyökét, amikor elesett. Minden olyan helyzetben, amikor hatékony fertőtlenítésre van szükség, bátran előveheti ön is. Biztos könnyen megtanulta a nevét is: BETADINE®. Azt tudta, hogy egy egész termékcsalád létezik belőle? BETADINE® kenőcs és BETADINE® oldat, valamint a BETADINE® hüvelykúp is rendelkezésedre áll, hogy megelőzze vagy kezelje a fertőzéseket. Tudjon meg mindent a híres BETADINE® termékekről!

A cikkben a következő kérdésekre kap választ:

A BETADINE® készítmények összetétele és hatása

A BETADINE® készítmények elérhetőek kenőcs (vény nélkül kiadható gyógyszer) és oldat (bőrfertőtlenítő szer) formájában is; szabadon, recept nélkül vásárolható patikákban. A BETADINE® antiszeptikus termékek hatóanyaga, a povidon-jód gyorsan elpusztítja a kórokozókat, így megelőzve a fertőzéseket.

BETADINE® sztori

Már elég régóta ismerjük a BETADINE® termékeket. Hosszú történetének egészen biztosan az a legszebb sztorija, hogy még a NASA is a BETADINE® fertőtlenítőszert alkalmazta az Apollo 11 megtisztítására, hogy fertőtlenítse az űrből visszaérkezett leszállóegységet 1969-ben. Amúgy a jód népszerűsége már az első világháborúban is nőtt. Alexander Fleming skót bakteriológus már ekkor felfedezte, hogy a jód csökkentette a katonák földdel szennyezett sebei elfertőződésének gyakoriságát. A BETADINE® egy povidon-jód alapanyagú termék. 1963 óta ismerjük BETADINE® márkanéven.

A BETADINE® készítmények alkalmazása

A BETADINE® oldat alkalmazása

Oldatoként nagyon széles körben használják: bőrfertőtlenítésre az injekciók, vérvételek, infúziók, biopsziák és transzfúziók előtt, fertőtlenítő betegfürdetésre, illetve higiénés kézfertőtlenítésre. Jellemzője, erőssége, hogy fertőtlenítő hatása gyorsan, 1-2 percen belül kialakul. A legtöbb esetben töményen, azaz hígítás nélkül alkalmazzák. Műtét előtti betegfürdetésnél kell 1 %-os BETADINE® oldatot készíteni.
A BETADINE® oldat fertőtlenítőszer.
Fertőtlenítőszerek alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Kinek nem ajánlott a BETADINE®

Ellenjavallat: Jódérzékenység, pajzsmirigyműködés zavarai, hipertireózis (pajzsmirigy túlműködése), más heveny pajzsmirigybetegségek, dermatitisz, veseelégtelenség, radioaktív jód-szcintigráfia előtt és után, pajzsmirigyre ható gyógyszerek alkalmazásakor, pajzsmirigy daganat (carcinoma) radiojód kezelésekor.

A BETADINE® készítményeknek helye van minden család gyógyszeres szekrénykéjében, hiszen bármikor és bárkivel történhet kisebb-nagyobb baleset. Ha lehorzsolja a térdét, megsérti a kezét, csak előveszi a BETADINE® kenőcsöt, és pillanatok alatt megfelelő módon tudja kezelni a megsérült bőrfelületet. Nyugodtan rábízhatja magát a BETADINE® oldatra is, vegye elő minden alkalommal, amikor alapos fertőtlenítő kézmosásra van szüksége.

Friss Adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.